Ló - wellness - légy lovad egészségének kovácsa!


 

A lógyógytorna

és lómasszázs keleti módszerei,

avagy mindennapi ló-karbantartás

egy bensőséges kapcsolat és

a jó teljesítmény érdekében

Amikor beüt a ménkű


  • Előfordult már veled, hogy csodaszépen ragyogó napsütésben a madarakkal fütyörészve, igazi lovaglós napon kimentél a lovadhoz és elszorult a szíved, mert  sántán találtad?
  • Előfordult már, hogy nem úgy mozgott mint máskor?
  • Nehezen fordult, nem akart kijönni a boxból, nyomott az egyik lábára, melegebb volt az ina.  Szörnyű érzés...ma nem ülhetsz fel, talán egész héten sem...  
  • Az aggodalom, hogy meggyógyul –e és mikor?
  • Mennyibe fog ez kerülni?  

Mit tehetnél érte TE MAGAD?


Segítünk


egy olyan tudás megszerzésében, egy olyan technika elsajátításában, amivel rendszeres munkával ezeknek a sérüléseknek nagy része elkerülhető.

Egy rossz mozdulat, egy botlás és abból kialakuló sérülés a legtöbbször olyan már meglévő merev izom, kissé elmozdult csont, ízület miatt alakul ki, mely alapos vizsgálat nélkül a lovas számára sokszor rejtve marad.

Ha ezeket az elváltozásokat időben észreveszed, szükség esetén a lócsontkovács kezeli, majd  saját magad folytatod a masszírozást, gyógytornát, a legtöbb mozgászavar, sérülés elkerülhetővé válik.


Könyvünk segítségével 


megismerheted az anatómiai alapokat, a mozgáshibákat, az akupunktúra és akupresszúra fontosságát, a lócsontkovácsolás menetét, valamint vizsgáló és kezelési módszereit, a különböző lófajták kezelési  eredményességét.


És még valamit...


Talán a legfontosobb, hogy Te magad is hihetetlenül sokat tudsz segíteni a lovadnak akár a gyógyulásban, akár a teljesítmény javításában.

Könyvünk olyan, eddig nem publikált ló masszírozási technikákat és gyógytorna módszereket  ismertet, melyek könnyen megtanulhatók (honlapunkon interaktív segítséget is nyújtunk), és rendszeresen alkalmazva  a mozgásszervi problémák nagy része megelőzhető, lovunk mozgása javul, laza és elengedett lesz.


A görcsök, merevedések az izmokban komoly teljesítmény csökkenést okozhatnak, az akupresszúrás és masszázs kezelésekkel ezek megszűntethetők.

Kiváló hatásúak a lazító és nyújtó gyakorlatok, melyet különösen munka és versenyek előtt célszerű alkalmazni.

A lovaknál gyakran alakul ki munka során feszültség mind szellemi, mind fizikai értelemben, melyet egy  masszázs csodálatosan gyorsan  képes feloldani.

 

A kiadványból többek között az is megtudható,


hogyan előzhető meg a kólikára hajlamos lovak megbetegedése, hogyan oldhatjuk fel a hevederiszonyos lovak fóbiáit, hogyan lehet a gerincet megtornáztatni, vagy milyen egyéb alternatív módszerek használhatóak a ló tartós egészségének megőrzésére?

A masszírozások hatása, az így együtt töltött plusz idő, a lóval való foglalkozás és törődés az, amit a lovad meghálál, figyelmesebb lesz, a kapcsolatotok elmélyül.

Mindemellett az efféle törődés igazi fizikai megkönnyebbülést jelent a lónak, melyet az egészségével meghálál.

 

Téli bemelegítés a boxban?


Most  télen különösen fontos lehet az elgémberedett inak, izmok, ízületek tökéletes bemelegítése,- amit már a boxban megtehetsz - így elkerülhetőek a havas, jeges terepen vagy pályán a megcsúszásokból adódó sérülések. A tavaszra való felkészülés fontos eleme lehet a masszírozás, hiszen már az első munkák során is egy „kigyúrt”, laza, nyugodt és elengedett lóval kezdhetsz el dolgozni.


Add meg ezt a lehetőséget MAGADNAK ÉS A LOVADNAK, mi pedig segítünk a technikák elsajátításában!


Akik már kipróbálták...


Soltész Andrással beszélgettem a minap lovakkal kapcsolatos problémákról, amikor megemlítette, hogy munkájáról és tapasztalatairól könyvet ír.

Kérdezte, írnék-e hozzá pár sort. Nagyon szívesen.

„Az egyik lovam több hónapja sánta volt. Sok helyre vittem, de egyik módszer sem vezetett eredményre. András eljött, „kezelésbe vette” a lovat: és láss csodát!

Innentől kezdve kapcsolatunk rendszeressé vált. Megadatott lovaim számára, hogy masszírozzák őket, helyre tegyék fájó testrészeiket. Miközben András a dolgát végezte, minket is tanítgatott, és arra biztatott, hogy mi is rendszeresen alkalmazzuk ezt a módszert..."

A további rész itt olvasható! Hódi Károly

Download
HodiKaroly-Tisztelt Olvasók.pdf
Adobe Acrobat Dokument 55.9 KB

Dallos Zsófia
Dallos Zsófia

"Köszönet a szerzőnek, hogy tudásával elősegítette lovaim, elsősorban Druppy teljesítményének növelését, hogy karbantartotta és egészségügyileg felügyelte őket. Lovainknak, főleg azoknak akiknek nagy teljesítményt kell nyújtaniuk különböző szakágakban ugyanúgy szükségük van sportolói bánásmódban, mint nekünk lovasoknak, hiszen csak így tudjuk egészségüket megtartani, és eredményeket elvárni tőlük. A csontkovács szerepe a lovaknál ugyanolyan fontos, mint az embereknél, hiszen csak egy rendben lévő vázrendszerre tudnak az izmok megfelelően felépülni, és működni. Nagyon fontos a különböző ferdeségek, merevségek, esetleges sántaságok fellépésekor először itt vizsgálódni. Köszönöm, hogy András egészségesen és rendben tartja lovaimat!"

Dallos Zsófia Országos Magyar Bajnok Díjlovaglásban Világkupa egyéni I. hely


Janik Attila
Janik Attila

 "Soltész András éveken keresztül több alkalommal kezelte Colonadot. Az állandó élsportbeli részvétel, valamint a fedeztetési idénybeli rendszeres spermavétel jelentősen igénybe vette lovam izomzatát különösen ami a gerinc és csípő tájékot illeti. A kezelések után ismét teljesen lazán és elengedetten tudott teljesíteni a felkészülés és a versenyek során. Különösen nagy hatásúak az utókezelésként ajánlott masszírozási technikák, melyeket azóta is rendszeresen alkalmazunk minden versenyszám előtt."

Janik Attila egyéni díjugrató magyar bajnok


Költsd inkább a kezelések árát egy új nyeregre !

 

Egy kólika vagy mozgásszervi betegség kezelése 10-15-20 ezer forint is lehet, amit a további kezelések gyógyszerei még növelhetnek.

A ló élete, jóléte pénzben nem mérhető. Egy versenyen -ahol másodpercek dönthetnek- nem mindegy, hogy a dobogó melyik fokán állsz.

A kiadások nagy része elkerülhető, a teljesítmény javítható a könyvben található technikák megtanulásával és rendszeres alkalmazásával. A célt, hogy egy egészséges partnerrel a munkában vagy a versenyen jól szerepelj, Te is elérheted!

Ha szeretnél tenni a lovadért, és szeretnéd, hogy a lehető legjobb teljesítményt érje el, most megvásárolhatod a Lócsontkovácsolás c. könyvet a honlapon való rendelésnél 5% kedvezménnyel ! Most csak 4740.- Ft-ért!

A könyv mellé automatikusan jár honlapunk zárt interaktív részéhez való hozzáférés, ahol videós segítséget és kérdezési lehetőséget biztosítunk.